Sunday, May 17, 2009
Italiaanse wijnproefavond
Smaakmakers waren Vera, Rob, Mark, Ben, Adelice en kleine Vincent. Vincent bleek liever melk te drinken dus die werd vervangen door de “Italiaanse” kok.
Gelukkig waren de wijntjes niet al te slecht. Of eigenlijk, ze waren best wel goed. Geheel unaniem was het proefpanel in haar oordeel. De Montepulciano uit de regio Venetië (nr.1) vonden we allemaal goed. Ben vond hem zelfs erg goed. Een makkelijke altijd lekkere wegdrinkwijn. En.. met smaak. Nog veel meer smaak had de nummer 4 op de lijst: De wijn uit Sardinië, Cannonau. Precies zoals de omschrijving aangaf een lekker stevig wijntje voor bij de kazen. Wat dat betreft kwam de officieel commerciële tekst aardig overeen met onze smaakbeleving. Mark en ik vonden nr.4 helemaal super, uitstekend. Alleen Vera beoordeelde deze wijn als matig.
De wijn die slecht scoorde was nr.2 de Bardolino. Eigenlijk was ik de enige van het stel die deze muzikale wijn nog wel kon waarderen. Maar inderdaad, net zoals de beschrijving aangaf: een tikkeltje koel drinken. Het is in mijn beleving ook meer een rode wijn die je als een lichte rosé moet drinken. Een dorstlessertje. De vrouwen hadden ook nog behoorlijk animo met de nr.3, de donkere Siciliaan, de Nero d’Avola. Ik weet niet wat het was. Of de cassis smaak of het idee dat Sicilianen per definitie een avontuurlijke bevrediging zijn.
Het plannetje om Mark af te schrikken met twee voorgesneden bolletjes knoflook werkte. Ze werden onder afschuw van Mark aan de maaltijd toegevoegd. Wat Mark niet wist was dat de helft van de maaltijd reeds bereid was en nauwelijks knoflook bevatte. Het live cooking had dan ook voornamelijk tot doel een Italiaans micro klimaat in overwegend geuren te scheppen wat de smaak van de wijntjes ten goede zou komen. Al met al een prima avond die vergezeld werd door (baby) foto's van Griekenland en Gurupi.
Klik hier om het proefformulier met de uitslag te downloaden.
Foto's van de wijnproefavond: www.kattenbroek.com/photos/090509_italiaansewijnproefavond/index.html
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment