Saturday, October 16, 2010
Mosel anders II
Volgorde van de foto’s:
Beilstein, het terras van Hotel Haus Lipman
Avond: Cochem
Ochtend tussen de wijnranken: Burg
Markt en kroegentocht in de stad: Zell (Lunch in “Schloss Zell”, bij de “Maria Batista” van de Moezel)
http://www.kattenbroek.com/photos/101001_mosel_andersII/index.html
Op de heenrit met de nog altijd perfect rijdende bolide van Mark (toch duidelijk een generatie jonger dan de Chevy bak) via Lunteren - A50 – A73 Venlo – D61 Mönchengladbach / Bergheim – bij Bornheim D1 naar Wittlich – van Wittlich via Alf (tov. Zell) naar Beilstein.
Op de terugweg even langs Peter. De grote verrassing van deze reis is voor mij de rode Dornfelder 2009 (trocken). Een heeerlijk licht rood sloeber wijntje. Valt ook na terugkomst niet tegen. En niet die van Hans Peter Bucher uit Burg (vrouw begon zeer aardig te doen nadat we daadwerkelijk overgingen tot wijn-aankoop), maar... ja U raad het al.. van onze eigen Peter. Tot dusver vond ik Dornfelder niet te zuipen. Deze kwam tot dusver alleen in lieblich formaat. Maar nu dus ook Drooog. De Sankt Laurant en Blauer Spätburgunder bevielen al wel na een half jaar oplegging. De Rivaner 2009 is helemaal subliem. “Mijn” witte wijn en eigenlijk de reden dat ik soms heen-en-weer ga naar de Moezel. 2009 en 2010 zijn kwalitatief zeer goede wijnjaren, alleen qua opbrengst doen ze ver onder voor andere jaren (2010 70% van normaal/gem. = 10.000 liter per Hectare. 2010 dus maar 7.000 liter). Niet goed voor de boeren. Die hebben liever een goede balans tussen kwaliteit en kwantiteit. Peter overleeft het wel, die heeft nog voorraad. Maar de verwachting is dat in de Moezel het boerenbestand zal afnemen agv. deze tegenvallende oogsten. Verder ook Sekt (wit, rood & rose), weibherfst, gluhwein, doosje achterstallig likeur, zoete “Grand Select” voor de Indiers en nog wat "anders" ingeslagen.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Indrukwekkende fotoreportage Dick. Veel en mooi. De sfeer is te proeven, zelfs door expats.
De enige liefhebbers van rode Duitse wijn zijn de Duitsers zelf. Tot voor kort dus. Ik begrijp dat jij een en ander van ze afpakt en zorgt voor de eerste export.
Rob vindt ze ook "niet slecht". Maar de rode verse wijntjes moet je gewoon even 6 maanden tijd gunnen.
Ze is prima als rode wijn voor afternoon terras in de zon.
Niet te vergelijken met de volle en zeer smaakvolle Hartenberg Merlot van Joep. Maar goed, die is dan ook ruim 18 Eur de fles (is ze waard ook, vind ik).
Je mag wijn van mij best verdelen in licht, medium en vol. Zoals "World of Wines" doet. De rode wijn uit de Moezel is licht. Die van Joep is uitermate vol.
Post a Comment